İçeriğe geç

15+ Türk Giyim Markaları (Kaliteli Yerli Giyim Markaları)

Türkiye’nin moda ve tekstil sektörü, Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biridir. Türkiye’de 77 bin civarında tekstil firması var. Bunlardan bazıları müteahhit olarak çalışıyor ve markaları yok. Yine de, bu şirketlerin giderek daha fazlası yüksek kaliteli kadın ve erkek giyim markaları üretmeye başlıyor. Bu trend Türk tekstil endüstrisini dönüştürüyor. Yirmi yıl önce, çoğu Türk şirketi uluslararası moda şirketlerinin üretim acentesi olarak çalışıyordu. Bu yazıda en iyi Türk giyim markaları listeledik.

Türk Giyim Markaları
Türk Giyim Markaları

Türk Giyim Markaları

Vakko

1934 yılında küçük bir şapka dükkanı olarak başlayan şirket, zamanla Türk Tekstil Sanayisinin en büyük markalarından biri haline geldi. Vakko, Türk moda dünyasına yön vermeye devam eden lider moda güçlerinden biridir. Vakko, hem erkek hem de kadın lüks giyimden oluşan çok çeşitli koleksiyonlara sahiptir. Zarif ve kaliteli bir şey istiyorsanız, çevrimiçi mağazalarına göz atmalısınız.

Roman

Roman, önde gelen lüks kadın giyim markaları listesinden biridir. Roman, günlük kıyafetlerden abiyelere kadar uzanan ürün yelpazesiyle sadece kadınlara yönelik tasarımlara sahip. İyi bir aksesuar seçimine de sahipler. Roman’ın Türkiye’de 58, yurt dışında ise 17 mağazası bulunuyor. Markanın bazı tasarımlarını Cameron Diaz ve Jennifer Lopez’in giydiği biliniyor.

Mavi

Modaya uygun kot pantolonlar, kaliteli günlük giysiler ve yaşam tarzı kıyafetleri ile tanınır. Mavi, Türkiye’nin en tanınmış giyim markalarından biridir ve kesinlikle benim de favorilerimden biridir. Mavi, kot pantolonda çok başarılıdır ve şirket dünya çapında en itibarlı kot markası olmayı hedeflemektedir.

Mavi’nin Türkiye, ABD, Kanada, Almanya, Rusya, Avustralya ve 29 ülkede 440 perakende mağazası ve 5.500 perakende satış noktası bulunmaktadır. Mavi, 2019 yılında 9,7 milyon kot pantolon sattı. Markanın tasarımları The Perfect Fit felsefesi etrafında dönüyor. Mavi markası, müşterilerinin yaşam tarzlarına, vücut tiplerine ve kalite beklentilerine en uygun jean pantolonları tasarlamaktadır.

Ipekyol

Şehirli kadınlar için giyim ve aksesuarlarıyla tanınır. Ipekyol, markasını başarılı şehirli kadınlar etrafında konumlandırdı. Ipekyol liberal tasarımlara sahip olsa da marka Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi muhafazakar ülkelerde de başarılı. İpekyol’un Türkiye’de 242 perakende mağazası ve 10 ülkede 48 moda mağazası bulunuyor. İpekyol, Ayaydın-Miroglio Grubu’nun markalarından biridir. Diğerleri Twist ve Machka.

Twist

Genç kadınlar için gündelik kıyafetleriyle bilinir. Twist, genç kadın kuşağına yönelik bir markadır. Stilleri mevcut dünya trendi ile uyumludur. Twist markası, kardeş markası İpekyol’dan farklıdır. İpekyol klasik bir tarza sahipken, Twist daha genç bir kitleyi hedefliyor. Bu nedenle Twist’in tasarımları daha radikal ve enerjiktir.

Koton

Kaliteli gündelik giyim ve uygun fiyatlarla bilinir. Koton, Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden birine sahiptir. Koton, ailenin tüm üyeleri için birbirinden şık kıyafetler üretiyor. Bu marka benim favorim çünkü tekstillerinin çoğu pamuklu ve saf pamuklu kıyafet bulmak zor olabiliyor. Koton’un Türkiye’de 275, 28 ülkede 159 mağazası bulunuyor. Fiyatları oldukça düşük, ancak kaliteleri güzel. Koton‘un online mağazası yılda 20 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

DeFacto

DeFacto, 30 ülkede 500 perakende mağazası bulunan bir Türk tekstil devidir. Marka, çocuklar dahil herkes için modaya uygun tasarımlar, giysiler ve aksesuarlar konusunda uzmanlaşmıştır. DeFacto, mümkün olan en iyi kaliteyi uygun fiyatlarla sunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle işçi sınıfı ve alt gelir grupları arasında popülerdir.

LC Waikiki

Türk Tema Tekstil Holding, bu Fransız firmasını 1997 yılında satın aldı. Marka hızla büyüyor ve şirket, 2023 yılına kadar Avrupa’nın ilk üç giyim markasından biri olmayı hedefliyor. 2020 yılı itibari ile 47 ülkede 1000’den fazla perakende mağazası ile markalarının satışını yapanLC Waikiki, 3 milyar USD brüt ciroya ulaşmıştır.

Sarar

Sarar, Türkiye’nin en pahalı lüks giyim markalarından biri olarak biliniyor. Son zamanlarda moda evi, yüksek kaliteli ev tekstili ve dekorları da üretmeye başladı. Sarar’ın birçok koleksiyonu var, isimleri Sarar, Sarar Kadın, Röportaj Sarar, CCS, Sarar Esarp, Sarev ve Sartoria Sarar. Sarar, Türkiye’nin en büyük tekstil üreticilerinden biridir ve marka, 5 tekstil fabrikası ve 5000’in üzerinde çalışanı ile üretim yapmaktadır.

Sarar lüks moda olarak bilinse de Türk toplumunun tüm kesimleri arasında popüler olmayı başarmıştır. Sarar’ın Türkiye’de 180’den fazla perakende mağazası ve 800 perakende satış noktası bulunmaktadır. Sarar’ın Türkiye dışında da çoğunluğu Avrupa ve ABD’de olmak üzere 85 mağazası bulunuyor.

Damat Tween

Meslek hayatımın ilk yıllarında en sevdiğim markalardan biriydi. Damat Tween sadece erkek giyiminde uzmanlaşmıştır ve Türkiye’nin en popüler markalarından biridir. Kendilerini her bütçeye göre yapılandırırlar. Mükemmel üst düzey giyim ve aksesuarların yanı sıra bütçe kıyafetlerine sahipler. Ünlü müşterileri arasında Micheal Jackson, Brad Pitt ve Portekiz futbol menajeri Jose Mourinho yer alıyor.

Derimod

Türkiye deri modasında dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir. Soğuk ülkelerden artan turizm de buna katkıda bulundu. Bu nedenle turistik yerlerin yakınında çok sayıda deri moda mağazası bulunmaktadır. Ancak gerçek kalite istiyorsanız Derimod’a bir göz atmalısınız.

Derimod, deri moda kategorisinde lider marka ve perakende zincirlerinden biridir. En kaliteli ürünleri ve ayakkabıları sunarlar. Derimod, Türkiye’nin en tanınmış deri ürünleri markasıdır ve Türkiye’deki 110 perakende mağazasıyla, bunları her büyük Türk şehrinde bulabilirsiniz.

Desa

Desa, ağırlıklı olarak deri giyim ve ayakkabılarla tanınan bir Türk markasıdır. Desa, her türlü giysinin yanı sıra ev tekstilinde de geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Desa en sevdiğim markalardan biridir ve kalitesi birinci sınıftır. Desa’nın Derimod gibi deri giyimde öne çıktığı iyi bilinmektedir. Desa’nın koleksiyonlarında pamuklu gömlekler gibi diğer kaliteli kıyafetleri de bulabilirsiniz. Desa’nın Türkiye’de 100’den fazla perakende mağazası ve Londra’da 2 mağazası bulunmaktadır.

Beymen

Beymen, 1971 yılında kurulduğunda ilk erkek giyim markasıydı. Beymen, Türkiye’nin ilk lüks perakendecisidir ve bugün bu kategoride pazar lideri olmaya devam etmektedir. Beymen, Beymen markalı ürünlerinin yanı sıra dünyaca ünlü moda markalarının birçoğunun Türkiye’de münhasıran satış hakkına sahiptir.

Beymen’in satışını yaptığı markalar ise Dior, Saint Laurent, Valentino, Celine, Stella McCartney, Dolce & Gabbana, Etro, Balenciaga, Dsquared2, Bottega Veneta ve Chloé. Beymen, son yıllarda ulaştığı kitleyi artırmak için daha iddialı adımlar atarak ev ürünleri, kadın giyim, kozmetik ve aksesuar ürünleri üretmeye başladı.

Kiğılı

Kiğılı, gündelik ve profesyonel tasarımlara sahip bir erkek giyim markasıdır. Markanın erkek giyim ürünlerinin yanı sıra aksesuar çeşitleri de oldukça geniştir. Moda evi, modern erkeğin tüm moda ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır. Yılda 6.500.000 adet üretim yapan Kiğılı’nın Türkiye’de 225 mağazası ve 21 ülkede 101 mağazası bulunmaktadır.

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İncelemenizi Önerdiğimiz Diğer Listeler